Nybygg 2020

Townhouse mellom klassiske murgårder

SCHULTZGATE 13-15

I et eksklusivt område, omgitt av klassiske murgårder på Majorstuen, realiserte vi to unik tomannsboliger i teglforblending. Prosjektet ble nøye gjennomført for å harmonisere med den eksisterende arkitekturen i området, samtidig som det tilførte en modernitet som speilet dagens behov og estetiske preferanser.

Prosjektdetaljer

Prosjektbeskrivelse – nybygg

På en tomt på 270 m2 ble to næringslokaler revet for å gi plass til en tomannsbolig og et tilhørende bakbygg. Nybyggene ble nøye tilpasset de eksisterende murgårdene.

Forbygningen består av to etasjer med hems og loft, mens bakbygningen strekker seg over to etasjer med et flatt tak. En romslig, skjermet felles bakgård ble skapt for å gi beboerne et privat uteoppholdsområde.

Fasaden ble utformet med en tilpasning til de eksisterende murgårdene i området ved bruk av teglforblending. Store vindusflater i ulike størrelser gir rikelig naturlig lys, samtidig som vinduene i første etasje har tettsittende spiler for å ivareta beboernes privatliv.

Taket er tekket med sink, og bakgården samt bakbygget har fasader med pussede murvegger, innslag av platekledning og glass.

Brannskillevegger mot nabobygg ble implementert for å sikre nødvendig brannsikkerhet. Prosjektet inkluderte også sedum på taket, som i tillegg til overvannshåndtering har bærekraftige fordeler som CO2-binding og støvfiltrering, samtidig som det tilfører en estetisk dimensjon til nabolaget.

LURER DU PÅ NOE?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 52